HUR MAN UNDERHÅLLER EN KOHUDSMATTA: DEN ULTIMATA GUIDEN

Kohud är känd för att ha extrema hållbarhetsegenskaper. Det betyder dock inte nödvändigtvis att det inte är viktigt att följa noggranna underhållsrutiner för att underhålla din kohudsmatta. Du måste följa regelbundna rengöringsmetoder för att förbättra mattans livslängd. Det garanterar att du får mycket mer användning, vilket gör det till en idealisk investering. Lyckligtvis innebär det inte att det krävs massor av omsorg och uppmärksamhet. För att visualisera detta ytterligare, se nedan.  

 

Tre rengöringsmetoder för kohudsmattor

Det krävs ingen magisterexamen för att rengöra och underhålla kohudsmattor. Därför kan du följa någon av de tre rengöringsmetoderna nedan för att öka mattans totala livslängd och renhet.

  • Skaka mattan - För en snabb och enkel rengöring kan du ta bort din kohudsmatta från den ursprungliga platsen och ta med den ut. Nu kan du börja skaka den kraftigt. På så sätt tar du snabbt bort smuts, damm och annat skräp till en liten del. Helst vill du kombinera denna rengöringsmetod med någon av följande metoder.
  • Dammsugning - När du har skakat din kohudsmatta kan du också dammsuga den. Genom att dammsuga frigör du skräp från djupt liggande fibrer. Försök att inte oroa dig för håret på mattan. De är hållbara och tål trycket från ett vakuum.
  • Ångrengöring - För en mer omfattande rengöring kan du använda en ångmaskin. Det är ett populärt alternativ för en tillfällig djuprengöring eftersom blandningen av värme och dammsugning kombineras perfekt för att återställa en kohudsmatta till sitt nyinköpta skick.

Ovan rekommenderas tre utmärkta rengöringsmetoder för att få en snygg koskinnsmatta. Men hur är det med lockar eller fläckar från mat och vätska? Vissa problem uppstår regelbundet med kohudsmattor. Därför bör du bekanta dig med följande.

 

Vanliga lösningar på defekta kohudsmattor

När du äger en ko-hudsmatta kommer du att stöta på några uppenbara problem: krullning och fläckar av mat eller vätska. Dessa problem är otroligt irriterande eftersom de förstör mattans visuella estetik. Men som tur är finns det en lösning för allt:

  • Krullning - Detta kan förekomma på alla kohudsmattor, oavsett färg, kvalitet eller stil. Hörnen på kohudsmattan kommer att visa tecken på krullning. Vanligtvis förekommer de i hörnen, men i större fall förekommer de runt hela mattan. Det finns ett par lösningar på detta problem: 1) Ta bort den från en plats där den utsätts för mycket värme och placera den i en svalare miljö. 2) Se till att mattan inte utsätts för direkt solljus. 3) Spraya lätt med vatten och borsta försiktigt.
  • Matfläckar - För att ta bort matfläckar behöver du en borste, en ren matta och kanske eukalyptusolja. Borsta först bort maten från mattan (tryck försiktigt). Fukta därefter en ren matta och börja gnugga den defekta delen med lite tryck. Om det fortfarande finns en matfläck på mattan, använd eukalyptusolja på en ren trasa och upprepa proceduren.
  • Flytande fläckar - Dessa är svåra att ta bort från kohudsmattor, men inte omöjliga. Du måste antingen köpa en alkalisk rengöringslösning eller göra en blandning av 95 % vatten och 5 % vinäger. När du har en av dessa två metoder kan du behandla området genom att utöva litet tryck och gnugga det med en ren trasa. Upprepa den här processen tills du är nöjd med att fläcken har avlägsnats.