Varför fårskinn är bra för din hälsa

Fårskinn lindrar kroppssmärta. När du ligger eller sitter på fårskinn fördelas kroppsvikten jämnt på pälsen. Detta beror på att varje ullhår fungerar som en minifjäder. Genom att absorbera kroppsvikt lindrar fårskinn belastningen på armar och ben för att minska smärtan.

Reglerar kroppstemperaturen. De naturliga temperaturreglerande egenskaperna hos ull hjälper mot värme när det blir för varmt och ökar värmen när det är för kallt. Det kan också hjälpa till att främja blodcirkulationen.

Fårskinn är resistent mot tillväxt av mögel, dammkvalster och skadedjur. Dessa egenskaper skapar en miljö där bakterier har mycket liten chans att överleva.

Allergivänliga och hudavslappnande produkter. Fårskinn innehåller ämnen som kallas lanolin, som liknar ämnen som finns i människors hud. Detta ämne är vänliga mot känslig hud, så det kan hjälpa till att lindra utslag eller hudförhållanden som eksem eller neurodermatit. Syntetiska fårskinn har inte den här egenskapen.

Förbättrar sömnkvaliteten. Anledningarna ovan är sömnkvaliteten betydligt bättre. Det hjälper till att reglera mikroklimatet medan du njuter av komforten.

 

 ____jet Foto