UTVECKLINGEN AV KO-SKINNMATTOR: EN HISTORISK LEKTION

Mattor av kohud började cirkulera i Amerika redan på 1 700 och 1 800-talet. Under denna tid symboliserade den rikedom, makt och dominans. Numera används dessa mattor i olika tillämpningar i kommersiella miljöer och bostadsområden på grund av deras unika mönster och stilar. Men bortsett från ko-hudsmattor har materialet i sig självt en anmärkningsvärd historia. Om du vill veta mer om detta får du här en liten historisk lektion om koskinn och dess utveckling till den förmånliga koskinnsmattan. 

 

Historien bakom mattor av kohud 

Före koskinnsmattor användes det tuffa materialet i krig och jaktsituationer av sydafrikanska zulustammar. De använde denna naturresurs eftersom den var välkänd för sin hållbarhet, styrka och integritet, som kunde stå emot strider och jaktförhållanden. 

Den mest anmärkningsvärda utrustningen som zulustammarna skapade var Nguni-skölden. Det var en av de större sköldarna som var cirka 5 fot (1,5 meter) hög. Genom att ha en sköld med dessa mått kan användaren få ett omfattande skydd mot slag mot huvudet, midjan och benen. Eftersom kohud är känd för att vara lätt, användes en sköld av den här storleken endast med en enda hand. 

Under flera århundraden användes kohud för krig och jakt. I takt med att tiden utvecklades och innovativa designers föddes började detta material dock användas i kläder, möbler och andra dekorativa föremål. 

Den mest märkbara förekomsten av att detta blev verklighet var under 1700- och 1800-talen när det gällde indianerna. Under århundradet blev kohud en fast grund för olika andra användningsområden. De använde kohud till bostäder, kläder, jakt, bokstavligen till allt. Med tanke på att du kunde föda upp och skörda kor för att få mat och ytterligare extrafunktioner blev det en viktig resurs vid den här tiden. 

Om vi rör oss lite framåt är korna fortfarande viktiga i vårt samhälle. För närvarande används över en miljard kor på vår planet för att samla in värdefulla resurser som mjölk, kött, skinn och mycket annat. 

På grund av deras värde och mänsklighetens utveckling kan vi nu föda upp, underhålla och skörda kor på ett mycket mer hållbart sätt. Under zulu- och indianernas tid gick delar av korna till spillo på grund av otillräcklig teknik och kunskap. Numera används varje del av en skördeko för att säkerställa optimal användning. 

Kött och mjölk kommer alltid att finnas i samhället, men inte ko-mattor. Trenderna kommer och går, men de försvinner aldrig. För närvarande upplever Storbritannien ett uppsving för användningen av kohudsmattor eftersom det är ett naturligt material, ger anmärkningsvärda välbefinnandefördelar, är hållbart och mycket mer. 

Ovanstående är en historisk översikt över hur kohud har använts under mänsklighetens utveckling. Utan tvekan var användningen av kohud mycket populär för andra viktiga aspekter av livet långt före mattan. Men i den tid vi lever i idag är detta mycket annorlunda. Kohudsmattor blir alltmer populära och är på väg att återuppfinna sig själva som det bästa alternativet när du väljer en matta.